Lasagne patří už neodmyslitelně do bohaté italské hostiny

Dopřát si něco opravdu speciálního, připravit rodině chutnou krmi, při které se chuťové pohárky hned zaradují. Mít na jídelníčku neustále dokola pět nebo deset jídel, to by byla přeci nekonečná nuda srovnatelná s pekelnými muky, v kuchyni je nutno experimentovat a dělat si díky tomu radost třeba každý den. Ochutnávat nové, neustále sbírat zážitky, na něž pak budete rádi vzpomínat. Pokud jsou v kuchyni barvy, dostane se sem i radost ze života, která je v dnešních dnech přeci tolik potřebným doplňkem, že?

Lasagne 1

Vyzkoušejte recepty z Apeninského poloostrova

Bota, jak se někdy přezdívá Apeninskému poloostrovu, nabídne spoustu různých jídel, zdejší kuchyně je pověstná svou nenáročností, pokud jde o přípravu, ale také výjimečnou chutí, která představuje skutečně vyladěnou kompozici. Lasagne jsou opravdovou vlajkovou lodí, připravit si je přitom můžete pokaždé trochu jinak. Ragú z masa a rajčat, bešamelová omáčka, taková je klasika z kraje Emilia Romagna, ale samozřejmě – jak říká jedno staré úsloví – jiný kraj, jiný mrav, tedy v tomto případě jiná varianta konkrétního jídla. Lasagne se rozšiřují doslova do celého světa a nechybí u nich houby nebo lilek. Udělejte si je ale zkrátka tak, jak je máte rádi, fantazie nemá hranice, pokud jde o kulinářství.

rizoto 2

Rizoto je také dobrá volba, a to nejen v ohledu italské kuchyně. Zapomeňte už na klasiku školních jídelen obvyklou ještě na přelomu tisíciletí, kdy si nikdo nepochutnal, natož aby snad tušil, o jaký recept vlastně jde. Opravdu, nebojte se, dnes už se vaří úplně jinak, a to po vzoru špičkových kuchařů. Kvalitní rýže, bílé víno, ale také bio olej, se kterým můžete počítat i pro spoustu dalších receptů. Boloňská omáčka a další nevšední dobroty, to vše si připravíte i díky surovině, co je k mání na olivum.cz. Tajemství přípravy je skryto v detailu, kterým je extra panenský olivový olej.